We houden van kleding…

maar we weten ook dat kleding schadelijk is voor het milieu. Daarom doen wij er alles aan om zo duurzaam mogelijk te zijn. Onze kleding, labels en verzendzakken zijn dan ook zoveel mogelijk gemaakt van duurzame materialen.

Organisch katoen
Geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest en chemische pesticiden
Productieproces waar minder water en energie wordt verbruikt
Productieproces waar minder broeikasgassen worden uitgestoten
Geen schadelijke chemicaliën tijdens het verven worden gebruikt.

Bovendien wordt er niet alleen gekeken naar milieu-aspectenmaar zeker ook naar de werkomstandigheden van de medewerkers. Bijvoorbeeld minimumlonen, verbod op kinderarbeid en het hebben van een veilige en hygiënische werkomgevingen. Bij het produceren van duurzame kleding wordt er dus rekening gehouden met al deze omstandigheden.

Gerecycled polyester (rPET)
Wordt verkregen door bestaande kunststof te smelten en opnieuw te spinnen tot een nieuw polyester vezel. Hoewel veel aandacht wordt gegeven aan aan rPET, gemaakt van plastic flessen en verpakkingen die worden weggegooid door consumenten, kan polyethyleentereftalaat eigenlijk worden hergebruikt uit zowel postindustriële als post-consument materialen. Vijf frisdrank flessen leveren bijvoorbeeld genoeg vezels op voor een XL T-shirt.

Voorkomen dat kunststoffen op de afvalberg en in de oceaan belanden.
rPET is net zo goed als nieuw polyester, maar behoeft minder grondstoffen.

PEFC-gecertificeerd en klimaatneutraal 
Het papier van de kledinglabel is PEFC gecertificeerd. Dit is een internationaal keurmerk voor hout(producten) en papier. Hout met het PEFC-keurmerk komt uit duurzaam en sociaal beheerde bossen.
En het is klimaatneutraal gedrukt. Dat betekent dat de broeikasgassen die tijdens het drukken worden geproduceerd, worden gecompenseerd. Het bedrag dat wij hiervoor betalen, wordt geïnvesteerd in het huidige klimaatprojecten van de drukkerij. De CO2-uitstoot wordt op een andere plaats gecompenseerd.